- Startpagina - Contact

Over mij

Lang geleden was ik werkzaam in de auto-industrie. Learning on the job heette toen Leerlingwezen. Dit betekent theoretisch onderwijs én leren door te doen, fouten te maken maar vooral van die fouten leren. Wat toen al ook duidelijk werd is dat je met anderen moet samenwerken voor het beste resultaat.

Een aantal jaar geleden merkte ik dat samenwerken in de softwareontwikkeling toegepast ging worden, uitgebreider, duidelijker en meer geformaliseerd dan ik eerst ervaren had. Voorbeelden hiervan zijn XP en prototyping. Waren wij, automatiseerders, eerst nog de goden die “alles” wisten, nu zijn we getransformeerd naar de rol van partner van de gebruikers bij het realiseren van oplossingen. We zijn Waarde gaan toevoegen in plaats van Software maken.

Scrum werd hét framework beschreven in de “Scrum guide” om het Agile werken optimaal te ondersteunen. Scrum is een framework met een duidelijke basis maar zonder keurslijf. De basis van het Agile werken zijn te vinden in het “Manifest voor Agile software ontwikkeling” en in “Principles behind the Agile Manifesto”

Voor mij was het Agile werken met Scrum een openbaring waar ik grote voordelen in zag. Ik paste dat meteen toe in mijn werk en merkte direct de voordelen. Dit heeft mij gemaakt tot een Agile met Scrum enthousiast en dat deel ik dat graag met anderen. ScrumMaaS is hiervan het resultaat.

_____________________________________________________Download het ScrumMaaS concept
ScrumMaaS is enthousiast over One.com